zondag 28 september 2014

't Kofschip, Van Gogh en de Kinderboekenweek!

De afgelopen week in vogelvlucht:

Bij rekenen zijn we bezig geweest met de tafels, die veel kinderen goed uit kunnen leggen! Zowel deel- en keersommen. Maar ook oefenen we zo nu en dan met het metriek-stelsel.

Taal gaat over het leren benoemen van de bijvoeglijke (stoflijke) naamwoorden, de zelfstandig naamwoorden en het leren herkennen van werkwoorden.
Dit lukt ook al heel aardig bij veel kinderen!

Spelling gaat over de tegenwoordige tijd en de verleden tijd van werkwoorden. Dit doen we met behulp van 't kofschip.
Ook komen woorden aanbod met -ische, typische, historische, exotische of fantastische. Dit vinden de kinderen nog lastig, maar daar gaan we komende week ook weer mee oefenen.

Begrijpend lezen ging donderdag en vrijdag over ebola, we hebben een interview met een van de ebola-artsen gelezen. Een heel interessant onderwerp!

De geschiedenis toets is geweest en alle kinderen hebben hun cijfer te horen gekregen.

Aardrijkskunde staat in het teken van 'Wat is het centrum van Europa?'. Wat is voor jullie het centrum van Europa is dat Brussel voor de EU? Of Rotterdam om zijn haven? Parijs om de kunst en mode? Of moet je voor het centrum van de mode juist in Milaan zijn? En wat is het historisch centrum van Europa?

We zijn ook weer creatief bezig geweest, we hebben Andy Warhol afgesloten en zijn nu begonnen met Vincent van Gogh, erg leuk! Naast een dvd van Van Gogh, hebben we boekjes en ook een kalender over deze beroemde schilder.

Komende woensdag begint de kinderboekenweek, 10 dagen lang zullen we extra stilstaan bij het plezier van lezen. Het thema van de kinderboekenweek is feest! Hebben jullie boeken thuis die gaan over feest, of waar je een feestelijk gevoel bij krijgt, dan mag je die mee naar school nemen en er over vertellen of uit voorlezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten